cz
Dracek89 a její valentýnské šílenství

25.1.2015 | POTVORA Lenka

Znáte valentýnské zámečky lásky? Chcete vědět kdo je vyrábí, jak tento nápad vznikl a co všechno najdete v letošní kolekci jejich autorky?

 

Představujeme vám Terezu Holanovou - tvořící pod jménem  Dracek 89  :-)

 

 

Terez, rádi bychom se o Vás dozvěděli víc, co nám na sebe prozradíte?

Jmenuji se Tereza Holanová (už brzy Lišková), je mi 25 let a pocházím z Prahy. Už odmalička mě děsila představa stereotypní práce v kanceláři a tak jsem i přes četné protesty a občasné klepání si na čelo mých blízkých šla vlastní podnikatelskou cestou. Díky tomu je každý můj pracovní den naprosto jiný. Moje práce se točí převážně kolem dětí. Kromě fima se věnuji párty akcím – facepainting, balonkování, animační program. Jezdím jako klaun za dětmi do nemocnic  a v posledním roce děti také hlídám.

 
Jaké tvorbě se věnujete?

Tvořím převážně z polymerové hmoty a to různé šperky, zdobené příbory a poslední dobou trpím "úchylkou" koukat v obchodech po všem, co by se ještě dalo potáhnout.  Do budoucna bych do své ruční tvorby chtěla promítnout i malování, které jsem jako malá milovala.



Jak dlouho už tvoříte a jak to vlastně začalo?

Tvořím teprve přibližně 3 roky. Začala jsem v době, kdy jsem přišla o svůj největší koníček, kterému jsem věnovala veškerý svůj čas a najednou jsem nevěděla do čeho píchnout...Přišla jsem na to, že když tvořím, nevnímám svět kolem sebe a mohu všechny starosti hodit alespoň na chvíli za hlavu.

Věnujete se tvorbě profesionálně? Kolik času jí věnujete?

Snažím se...A věnuji jí tolik času, kolik je právě potřeba. Mám ráda dny, kdy si mohu sednout a tvořit jen tak pro radost cokoliv mě napadne...Někdy je ale potřeba fimovat dnem i nocí...

 
Máte úžasnou kolekci na Valentýnský svátek, co všechno tam najdeme?

Děkuji. Kromě zámečků, které frčely loni, plánuji letos rozšíření nabídky o nové motivy, klíčenky, hrnečky, valentýnské věštbičky a partnerská trička. Doufám, že vše stihnu uvést na trh. :-)


Co se na Valentýna prodává nejvíce a co se nejvíce líbí z Vaší nabídky Vám?

Valentýnskou kolekci jsem měla loni poprvé a ani jsem nevěřila tomu, že se zámečky takhle uchytí! Na tento nápad mě přivedl jeden můj kamarád, musím se přiznat, že jsem do té doby neměla o zámečkové tradici ani tušení...Mně osobně se nejvíce líbí zámečky vyrobené přímo na míru zákazníkovi, protože u těch je 100% jisté, že mezi ostatními vyniknou jako naprosté originály.
Z letošní valentýnské kolekce se mi asi nejvíce líbí valentýnské věštbičky, které konečně poslouží i lidem, kteří jsou zrovna single.


Zažila jste nějakého opravdu "skvělého Valentýna"?

No…abych pravdu řekla, tak Valentýna moc neslavím. Spoustu let nebylo s kým...Teď už s kým je, ale věnujeme si zvláštní pozornost celoročně a nepotřebujeme tedy k tomu jeden speciálně určený den (doufám ale, že na to letos miláček nezapomene a koupí mi kytku :-D) Nicméně i my jsme si tedy loni pověsili zámeček.

 
Je nějaká činnost, která Vás fakt nebaví a prostě Vám nejde?

Bude jich asi víc…Ale nejvíce do očí "bijící" je nejspíš úklid. To je nevýhoda práce doma...Vždy si najdu tisíc jiných "pracovních" věcí, které mají mnohonásobně vyšší prioritu a  pak to tak také vypadá…



Jaké další hobby kromě tvoření ještě máte?

Pejsky…Máme doma tři - dva hlídací a jednoho mazlícího. Ten mazlící je tedy navíc Border kolie, takže potřebuje hodně zaměstnat. Dělali jsme toho mnoho, ale s většinou jsme už bohužel skončili (snad ne tedy napořád). S dogfrisbee kvůli nedostatku času, s dogdancingem kvůli nedostatku trpělivosti, s canicrossem pro moji mizernou kondičku a zůstaly nám ještě agility, které nás oba moc baví.


Co se Vám pracovně nejvíce povedlo? Co považujete za svůj největší úspěch?

Konkrétně na tuto otázku odpovědět nedovedu, ale za největší úspěch považuji každou objednávku přímo na přání zákazníka, kterou dokážu splnit do puntíku.
A pak když se odkloním od fimo branže a zabrousím do mého druhého oboru – facepaintingu (malování na obličej), tak považuji za velký úspěch, když se ten špunt zahledí do zrcadla a vykřikne: "Jéééééé, já jsem tygr…" :-)



Nosíte sama své vlastní šperky? Jak chodíte najraději oblečená? Jaký styl upřednostňujete?

Vlastní šperky nosím povětšinou jen na jarmarky, nebo na dětské akce. A jak chodím oblečená? Přiznám se, že nejsem typ, který tráví v koupelně a před zrcadlem s výběrem modelu hodiny…Dokonce ani ten typ, který u toho tráví desítky minut...Většinou si na sebe vezmu to, co mi zrovna padne do ruky. Obvykle u mě vítězí pohodlné sportovní oblečení. Když jsem doma, nedám dopustit na jedny plyšové pyžamové kalhoty, ve kterých jsem schopna strávit celý den...Teď jim silně konkuruje skvělá žirafí kombinéza, kterou mi přinesl Ježíšek.

 
Co plánujete do budoucna? Co byste chtěla dokázat?

Rozhodně bych chtěla rozšířit svůj sortiment zboží a tím navýšit i prodeje, abych mohla vykonávat práci převážně z domova a měla tak čas na rodinu a děti, které jsou na cestě (snad zatím jen tedy jedno :-D). A mým druhým snem je věnovat se profesionálně malbě na bříška těhulek. Trénink snad už brzy započnu doslova na vlastní kůži.

 
Který prodejce na Potvor.cz je Vašim favoritem, od kterého byste si vybrala výrobky?

Tak na 1. místě je určitě Permata a pak se mi ještě líbí tvorba b-mama (už si vybírám tričko, ale je problém se rozhodnout jen pro jedno), Darbucha, ajulka111, Náušňátka a určitě by se jich tu našla ještě spousta dalších.


Tereze moc děkujeme, že si na nás i v tomto pracovně nabitém předvalentýnském období našla čas a dovolila nám nahlédnout do své tvorby i soukromí...A přejeme hodně pracovního i rodinného štěstí! :-)

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.
Komentář od uživatele mamča 15.2.2015 16:02:16

Přeji hodně štěstí a nové, zajímavé nápadySmějící se.

Držím palce i v osobním životě Mrkající.

Komentář od uživatele Ivuš 31.1.2015 10:34:14

Fakt krásné věci a moc hezké povídání.

Komentář od uživatele Škutypa - těžítka 30.1.2015 18:10:29

Takové šikovné mláděLíbající do buducna přeju pořád hodně elánu a hlavně hodně štěstí do manželství a mateřství. Super:-)

Komentář od uživatele galajana 28.1.2015 23:12:25

hodně elánu přeju i do budoucna .)

Komentář od uživatele Jitule 27.1.2015 21:11:37

Vašim výrobkům i přístupu a vůbec optimismu moc telskám a přeji úspěšné podnikání :-)

Komentář od uživatele domca 26.1.2015 18:08:24

Krásné povídání se sympatickou prodejkyní...:-) Moc se mi to líbilo.

Komentář od uživatele KAAJDINA 25.1.2015 18:28:39

To je skvělé, že si jdete za svým, jde Vám to totiž moc hezky, byla by škoda, abyste seděla v kanceláři Usmívající se

Komentář od uživatele Jarado 25.1.2015 17:40:15

Jste úžasně šikovná a máte skvělé nápady, Vaše věci se mi moc líbí...:-)