cz

Vzpomínka na Murano

450,- Kč
1 ks
ihned
Jak zaplatím a kolik je poštovné?
Poštovné:
75,- Kč
200,- Kč

Popis

V roce 1291 vydal benátský dóže nařízení, aby byli všichni výrobci benátského skla kvůli nebezpečí požáru přestěhováni na Murano. Obyvatelé nesměli ostrov opustit také proto, že sklářské techniky byly pečlivě střeženým tajemstvím se strategickým významem pro export Benátské republiky. Skláři díky svému umění a výlučnosti bohatli, roku 1411 založili vlastní bratrstvo a obdrželi rozsáhlá privilegia, např. právo nosit meč. Proslavila je nejprve výroba tenkostěnného foukaného picího skla benátského typu, tj. z dokonale čiré skloviny s vetkávaným bílým nebo červeným vláknem. Dále se specializovali na výrobu barevných skleněných perel, sekaných kaménků pro skleněnou mozaiku, výrobu lustrů a rámů zrcadel z ručně tvarovaného skla.
Zdejší skláře povolal i císař Karel IV. ke zhotovení mozaiky na Zlaté bráně katedrály sv. Víta v Praze.

Jemný přívěsek, vytvořený technikou wire wrapping z nerezových drátků a barevných korálků millefiori z benátského ostrova Murano. Je velký 5 x 3 cm a je zavěšený na nerezovém řetízku, dlouhém 50 cm - lze upravit.
Vhodné pro alergiky.
Atestovaný nerez je netečný materiál, který se neodírá, nešpiní, neoxiduje, nemění svou barvu, nepodléhá povětrnostním vlivům. Nevadí mu ani styk s vodou. Vyhovuje většině alergiků (podobně jako chirurgický drát - osteofix) a díky své tvrdosti odolá i běžnému dennímu zacházení. Ve srovnání se stříbrem je nesrovnatelně pevnější a vzhledově stálejší. Nevyžaduje další údržbu. Díky pečlivému zpracováním jde o šperk, který je tvarově stálý a jeho životnost je velmi dlouhá. Vydrží Vám krásný dlouhá léta.

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.