cz
A co takhle GRIOTKA Z JEŘABIN?

21.10.2011 | POTVORA Fintiva

Tak jsem byla se psem venku a všude jsou jeřabiny... buď mohu navlékat jeřabinové korále (jsme dělali v pracovním vyučování na základce) nebo něco jiného... třeba, třeba... TŘEBA GRIOTKU!!

 

 

RECEPT NA GRIOTKU Z JEŘABIN:

  • 1litr vody
  • 400g cukru krystalu
  • 1-2 lahvičky hořké mandlové tresti
  • 0,5 litru rumu
  • 1litr jedlých jeřabin

 

Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu odstát. Potom lehce promačkáme a přecedíme, abychom se zbavili slupek. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme vychladnout, zalijeme rumem a mandlovou trestí.

 

 

 

No tak to jsem tedy sama zvědavá ??






Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.
Komentář od uživatele Leni 22.10.2011 10:35:00

NO tedy.. tak to je zajímavé.. letoš jsem už nějak sběr jeřabin propásla.. možná příští rok...:-)

Komentář od uživatele Kajdina 21.10.2011 20:29:42

to je zajímavé.. to by se mělo vyzkoušet..:-)

Komentář od uživatele Apták 21.10.2011 23:37:41

Takže ještě, potvůrko, nevíš, jak to chutná? Ale zdá se to velmi zajímavé :-)