cz
A letos na plese prase!

22.1.2012 | POTVORA Fintiva

Loni jsem byla poprvé na mysliveckém bále. Vyvrcholením večera byla tombola s hlavní cenou - "srnčím". V tombole jsem chtěla vyhrát dort, vstupenky do kina nebo pytel brambor, co darovalo místní družstvo, jen ne proboha to "srnčí" - jsem totiž 18 let vegetarián..:-). A tak mě nakonec vylosovali...Do poslední minuty jsem doufala, že si převezmu malý, úhledný, zmrazený balíček srnčího masa.... a pak mi pánové myslivci naplnili kufr mého auta velkým mrtvým zvířetem...

 

 

 

Celý víkend jsem pak sháněla hodného pana řezníka, který by z mé srnky vytvořil něco úhlednějšího do mrazáku. Hodný pan řezník mi výměnou za polovinu srnky předal hromadu masa s informací, že to mám dobře "odblanit". Google a maminka po telefonu mi udělaly hrubou představu o tom, jak proces "odblaňování" provést. Myslím, že jsem byla velmi pečlivý "odblaňovač", protože hromada "blánového odpadu" byla 3x větší než hromádka čistého masa. Z masa jsem vyrobila tři malé balíčky do mrazáku, jsou v mrazáku dodnes.

 

 

 

S přítelem teď stavíme na zahradě malý dřevěný domeček, příští měsíc totiž jdeme na hasičský ples, v tombole chci vyhrát dort nebo hasičskou kombinézu....,  hlavní cenou v tombole  je prasátko, živé prasátko, budeme mu doma říkat Matýsek...:-)

 

 

 

 

 

 

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.
Komentář od uživatele Apták 31.1.2012 17:04:43

Usmívající seAptáková teď navléká korálky, na žížaly dojde časem :-D. budeme je taky namotávat na cívky a přeměřovat?

Komentář od uživatele Havroš 31.1.2012 11:12:16

Neboj Potvůrko, až vyčerpáme téma žížaly, dojde na ty žloutkové věnečky... Já se teď těším na fotoreportáž paní Aptákové z odblaňování a filetování žížal Smějící se

Komentář od uživatele POTVORA Fintiva 31.1.2012 10:26:08

No a dopadlo to přesně jak jsem si myslela.. žížaly.. zase debata o mase.. a já chudák "vegoušek" si ani neškrtnu...:-)

Komentář od uživatele domca 31.1.2012 10:17:43

Tomu říkám plynulý přechod od lesní zvěře ke kroužkovcům...:-) hezká diskuse..

Komentář od uživatele Apták 30.1.2012 19:15:37

Pro tebe, Irčo, cokoli! A tu žížalu po odblanění i nafiletuju! Tak přísahám :-D

A když ne já, tak Havrošovic rodina to jistí, tam umí všechno, žížaly odblaňují od dětských let..

Komentář od uživatele Havroš 30.1.2012 15:25:31

Nechci paní Aptákovou podceňovat... Ale mladý má ve čtvrtek biologická praktika. Tuším, že žíkal něco o pitvě kroužkovců.

Komentář od uživatele POTVORA.irena 30.1.2012 15:00:12

Toho bych se nebála, leda že by paní Aptáková opravdu uměla fígl se žížalou, to by mě převezla Překvapený Smějící se

Komentář od uživatele Havroš 30.1.2012 14:15:30

No... do cizích by to přeci nebylo ono, ne? Smějící se

Komentář od uživatele POTVORA Fintiva 30.1.2012 13:42:36

No Irčo, takovéhle záškodnosti z vlastních řad? :-)

Komentář od uživatele POTVORA.irena 30.1.2012 8:29:44

Někdy vám povyprávím, jakým labužnickým způsobem Potvůrka likviduje věnečky Mrkající Ale to jen v případě, že mi ukážete, jak se odblaňujě žížala Smějící seSmějící se

Komentář od uživatele POTVORA Fintiva 29.1.2012 20:38:12

Havroši, ty se nezdáš.. ty umíš kdeco.. tebe si budeme hýčkat...:-)

Komentář od uživatele Havroš 29.1.2012 18:41:03

Havroš je cukrář stejně jako knihař. Prostě mě osud na 1/2 roku zavál do cikrárny. Ale řeknu vám 5 000 žloutkových věnečků... to je mazec!!!

Komentář od uživatele POTVORA Fintiva 29.1.2012 18:35:46

Tedy odblaňovat žížaly, při mém plýtvavém odblaňování by z nich zbyl asi jen mikrob...:-)

Uvidíme, co vyhraji, budu referovat a pak se milý Havroši dohodneme, žloutkové věnečky by mohly svou kvalitou nahradit kvantitu...:-)

 

Maxi a říkala jsem ti, že mám alergii na celer a petržel? :-)

Komentář od uživatele Apták 29.1.2012 18:10:23

A musejí se žížaly taky odblaňovat?

Komentář od uživatele Apták 29.1.2012 18:09:42

jéé, Havroš je cukrář!!!! To si ho musíme pořádně oprašovat! :-DDDDD

Na zahradnickém plese, kdyby tam šla Potvůrka, tak by první cena určitě byla zase nějaké maso, třeba košík žížal.

Komentář od uživatele Max Boban 29.1.2012 17:48:43

A co takhle jít na zahradnický bál a vyhrát košík s petrželí?

Komentář od uživatele Havroš 29.1.2012 14:17:53 pro POTVORU

Ze své cukrářské praxe si ještě pamatuju žloutkové věnečky. Taky jsem se naučil docela ucházející tiramisu. Jsem schopen a ochoten se pustit do dalších pamlsků dle kuchačky, ale nějak si nedovedu představit, že bych toho napekl za celé prasátko.

Komentář od uživatele Tana 29.1.2012 13:50:17

NO koukám, že Havroš ví jak na to...:-)

Komentář od uživatele POTVORA Fintiva 29.1.2012 13:48:25 pro Havroše

Jestli opravdu po plese bude Matýsek, jsem ochotna jednat o výměnném obchodě.. Viděla bych to na pořádnou porci cukru a uhlovodanu, nejlépe ve formě nějakých dortíků...

JO, s námi vegetariány se obchoduje fakt dobře..:-)

Komentář od uživatele Havroš 29.1.2012 12:59:19

No však taky o mražáku nepadlo ani slovo Mrkající

Komentář od uživatele Apták 29.1.2012 12:55:02

do mražáku už nevleze, když je tam srna :-D

Komentář od uživatele Havroš 29.1.2012 12:44:15

A nebude lepčí Matýska seznámit s hodným panem řezníkem... jitrničky a jelítka já rádSmějící se

Komentář od uživatele Apták 29.1.2012 12:27:31

dost dobré, vtipné, hezky napsáno.... :-DDD

Komentář od uživatele POTVORA.klara 29.1.2012 12:14:32

:-) tak to jsem zvědavá...

Komentář od uživatele Alča 29.1.2012 11:12:25

:-D to mi připomnělo jednu moji starou povídku. Jestli najdu, tak vložím