cz
Magický Vesmír

10.9.2015 | Lenička ART


Vesmír

Hluboký, záhadný, nekonečný, tajuplný, děsivý a plnící přání.

Již Paulo Coelho napsal: „Když něco opravdu chceš, celý vesmír se spojí, abys to mohl uskutečnit."
Je to jeden z jeho nejznámějších citátu a je pravdivý. Pokud něčemu budeš hodně věřit každou buňkou svého těla, tak si to vesmír vezme za své a splní to.

Pierre Franckh zná tajemství správného přání, které vyšlete do Vesmíru, universa nebo k Bohu (nazvěte to, jak sám/sama uznáš za vhodné) a ono se to splní.
Pozor ovšem na jednu věc. Vesmír nezná slovní spojení s „Ne", vlastně nezná „Ne" jako takové. Formuluj tedy svá přání správně. Když řekneš: „Přeji si, abych nebyla nemocná" Vesmír si Ne odstraní, no a my budeme nemocní.

Je to zvláštní a mocná síla, které musíš věřit, aby se ti mohlo přihodit něco úžasného. Víra je důležitá a mocná společnice. Pokud ji nemáš po svém boku, tak zázraky nečekej a věnuj se dál skepticismu a negativismu. Ale pokud ji máš, tak se jí nauč používat. Teprve pak se začnou dít zázraky.
Každý den si opakuj, co opravdu chceš, jaké jsou tvé tužby a přání. Klidně si ti napiš na papír, abys nezapomněl a aby tvé přání bylo „černé na bílém".

Uvědomil sis někdy, jak moc jsi v porovnání s vesmírem malý? Ludvig Van Beethoven ano:
„A co jsem, když se posuzuji z hlediska vesmíru...?"
Jak rozhlehlý a nepředvídatelný vesmír je. Kdo ho řídí? Nebo má svá vlastní pravidla? Pokud má, tak je bravurně plní a jestli se někdy rozhodně pro jiné rotace, tak jsme ztracení. Jsme jen zrníčka, ne jsme zrníčka zrníček na zrníčku.

Ale než se budeme zabývat filosofií nad vesmírem, musíme si nejprve uvědomovat sami sebe. Kdo jsme? A proč tu jsme? Známe mluvu svého těla a srdce? A víme, kam opravdu směřujeme? Život je cesta a byla nám dána proto, abychom někam dospěli. Nemá být lehká, naopak, někdy bývá hodně složitá a těžká, ale stojí za to. Neutíkej od ní! Ernest Hemingway prohlásil: „Člověk raději poznává vesmír než sebe sama." Takže to vezmi popořádku, nejdříve poznej sám sebe a pak vesmír.

Přeji Ti krásný meditační a poznávací podzim plný barveného listí a zářících planet.

S láskou
Lenička ART

 

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.
Komentář od uživatele Karla 11.9.2015 20:21:10

Hodně zajímavé..