cz
Buchlovské kování - 11.-12.7.2015

28.6.2015 | POTVORA Fintiva

Letos proběhne již 9. ročník mezinárodního kovářského sympozia na hradě Buchlově. Kováři, nožíři, měditepci, platnéři, kejklíři budou v průběhu celého víkendu představovat nejširší veřejnosti své umění.

 11. červenec 2015 10:00 - 12. červenec 2015 15:00

Návštěvníci uvidí na Buchlově při práci několik desítek kovářů a třeba i kovářek, kteří se budou střídat u patnácti výhní a budou předvádět to nejprestižnější ze svého kovářského umění.  K vidění budou kováři nejen z České republiky ale i ze Slovenska, Belgie, Norska a Polska. Již čtvrtým rokem je kovářské sympózium obohaceno také o speciální sekci nožířů, kteří budou vystavovat své výrobky – od běžných nožů až po cenné sběratelské kousky vyráběné přímo podle přání budoucího majitele. Dále budou nožíři předvádět výrobu kování a výrobu nožů a bude možnost si některé výrobky koupit.

Na nádvořích hradu bude probíhat i tradiční jarmark a k vidění budou i další umělci zpracovávající kov – dráteníci, měditepci, šperkaři apod. Na 1. hradním nádvoří se mohou návštěvníci podívat na tavbu železné rudy ve středověké peci a její následné zpracování.
 
Už tradičně myslí pořadatelé i na děti, budou připraveny soutěže o ceny v hodu kovářským kladivem a malou kovadlinkou, divadelní pohádky a dětské dílničky. Po oba dny budou kromě tradičních prohlídek hradu probíhat i dětské speciální okruhy.
 
V neděli bude v 15:00 vyhlášen a oceněn nejlepší kovářský tým, bude udělena cena pořadatele a cena diváka. Hlasovací lístky návštěvníků budou slosovatelné a na výherce bude čekat malé překvapení.

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.