cz

Prsten "Unakas"

640,- Kč
1 ks
ihned
Jak zaplatím a kolik je poštovné?
Poštovné:
90,- Kč
150,- Kč

Popis

Autorský cínovaný šperk, Miluše Škachová.

Výrazný cínovaný prsten, jehož základem je tromlovaný unakit o velikosti 31 x 22 x 6 mm. Unakit je metamorfovaná hornina tvořená epidotem, růžovými živci a křemenem. Vzniká hydrotermální přeměnou pegmatitů. Vizuálně má zelený khaki podklad a na něm okrová až oranžovo-hnědá zrnka. Nalezen a pojmenován byl roku 1874 v pohoří Unakas (Unakite Range) v Severní Karolíně v USA.
Unakit je kámen objevený relativně nedávno, popsán byl teprve roku 1874. Narozdíl od jiných krystalů, drahých kamenů a minerálů, jež zná lidstvo odnepaměti, nevypráví tenhle zemitý hladký kámen tolik příběhů. Ze začátku byl pro svou příjemnou barevnou kombinaci hojně využíván ve stavebnictví jako obklad interiérů, dodnes ho najdete v mnoha domech v New Jersey. Často se z něj také vyráběly korálky a kuličky na hraní kdysi oblíbené dětské hry.

Unakit je kamenem vizí a věštění, uvádí do rovnováhy city s duchovnem, uzemňuje, vhodný k meditacím, ukazuje, kdy je třeba udělat kompromis, objasňuje příčiny zablokování, umožňuje „znovuzrození", pomáhá při léčení minulých životů tím, že se vydá ke zdroji problému, vyplaví ho na povrch a napraví jej, odstraňuje překážky bránící duchovnímu růstu. Unakit umístěný do prostoru vnáší do okolí uklidňující, příjemnou energii, ruší škodlivé záření TV obrazovek.

Základ obroučky je z mědi, šírka obroučky je 8 mm. Průměr obroučky je nastavitelný, prsten je roztahovací. Velikost zavřené obroučky 60.

Povrchová úprava černou patinou, ošetřeno antioxidačním činidlem.

Dodáváme v dárkovém balení.

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.