cz

Přívěšek L100% Jantár - Janička

555,- Kč
1 ks
ihned
Jak zaplatím a kolik je poštovné?
Poštovné:
88,- Kč
150,- Kč

Popis

Tento šperk je vyrobený z polodrahokamu 100% přírodní jantar.

Zavěšeno na řetízku z chirurgické oceli s karabinkou.

Délka řetízku je 45cm.

Rozměr minerálu je 20x30 mm.

Jantar je lehká a křehká látka, zvláštní forma uhlíkaté nerostné látky, někdy řazená mezi minerály[pozn. 1]. Jindy je řazena mezi organogenní sedimentární horniny, protože jde o fosilizovanou pryskyřici některých stromů, mineralizovanou pryskyřici třetihorních jehličnanů starou nejčastěji kolem 50 milionů let (je však známý jantar o stáří až 320 milionů let, tedy pocházející z prvohorního karbonu). Průměrné chemické složení jantaru bylo určeno jako C10H16O. Nejběžnější barva jantaru je zlatavě žlutá, ale nalézají se odrůdy zcela průhledné, červené, kávové i bílé. Zajímavé je, že se dodnes nepodařilo jantar uměle vyrobit, přestože je poměrně dobře známo jeho chemické složení i předpokládaný postup vzniku. V jantaru již byly objeveny i fosilní pozůstatky obratlovců, které mají velký paleontologický význam

Fosilizovaná pryskyřice je stará 25 až 40 milionů let, ukládá se v nepravidelných vrstvách třetihorních písků a jílovitých břidlic. Stromy produkují pryskyřici jako ochranu proti nemocem a napadení hmyzem, když mají poškozenou kůru nebo byly napadeny kůrovci a podobným hmyzem. Pryskyřice ztvrdla ve vlhkých sedimentech (jako je jíl a písek), které se vytvářely na dně lagun nebo v deltách řek a uchovala se v zemské kůře po miliony let.

Jantar je organického původu a má amorfní strukturu. Jeho složení se liší v závislosti na stromu, ze kterého pochází, i když všechny druhy jantaru obsahují terpeny nebo složky, které jsou společné ztvrdlým pryskyřicím. V Evropě vznikl jantar z pryskyřice jehličnanu Pinus succinifera, v Americe pochází z luštěniny Hymenaea courbaril.

Význam, účinky a vlastnosti

Jantar má jedinečnou schopnost očistit a projasnit náš organismu. Dodává nám vůli a energii překonávat překážky, které nám život připraví. Probouzí v nás touhu k životu, těšit se prostými věcmi každodenního života. Povzbuzuje nás v optimismu, zahání beznaděj, chmůry a deprese. Jantar nám dodává rovnováhu, spokojenost a klid v duši.

Jantar povzbuzuje trpělivost, pozitivní myšlení a vůli, což podporuje léčbu všech onemocnění. Dokáže ovlivnit celkový tělesný a duševní zdravotní stav člověka. Ulevuje při obtížích s hormonální nerovnováhou, trávicím ústrojím, močovými cestami, při problémech s žaludkem, žlučníkem, játry a střevy. Pomáhá při astmatu a bronchitidě. Zmírňuje artrózu, artritidu, revmatické bolesti, záněty kloubů a dnu. Posiluje funkci štítné žlázy, imunitního systému a povzbuzuje látkovou výměnu. U batolat pomáhá ke zmírnění bolesti při prořezávání zoubků, při očních a ušních obtíží.
Očista a nabíjení

Čistíme krátce proudem vlažné vody. Nabíjíme na nepřímém slunci. Jantar je velmi citlivý na teplo a slunce.

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.