cz

Perlová panenka

Perlová panenka
vyprodáno

Popis

Tento unikátní zápisník je vyroben tou nejpracnější technikou. Svázán je tzv. koptskou vazbou (umožňující plné otevření, aniž by se zápisník při psaní zavíral). Celá vazba je pak ještě slepena a hřbet je připevněn k ručnímu papíru, do kterého je celý zápisník ovinut včetně čelních listů, aby vždy zůstaly chráněny před poškozením. Zápisník je pak atlasovými stuhami přišit k deskám.

Dřevěné desky zajišťují maximální ochranu, pevnost a zároveň jsou jedním z nejpříjemnějších přírodních materiálů. V kombinaci s růžovým ručním kytičkatým papírem a autorskou malbou od Helenky, mojí maminky, je zápisník unikátním uměleckým dílem pro opravdové zápisníkové fajnšmekry.

Zápisník je díky dřevěným deskám velice pevný, takže vydrží i náročněší podmínky.

Na zápisníku je akrylovými barvami namalováno koťátko s panenkou. Malba je pak dvakrát přelakována nesyntetickým a zdravotně nezávadným lakem. Ještě před samotnou malbou jsou však desky namořeny mořidlem a jednou nalakovány. Celkem má tedy zápisník 3 vrstvy laku, což zajišťuje naprosté zabezpečení proti oděru, vlhkosti nebo jinému mechanickému poškození.

Uvnitř zápisníku je 300 vínově linkovaných, světle růžových listů, tedy celkem 600 stran papíru 80 g/m2 . Celkové rozměry zápisníku jsou 160 x 115 x 50 mm, lehce tedy přesahují rozměr A6.

Celá "baterie" listů, i s ručním papírem, je pak ovázána meruňkovou atlasovou stuhou, která se zaváže na mašličku, aby se zápisník např. v kabelce neotevřel. Každý zápisník je vyráběn s velkou pečlivostí a láskou. Každý je zvlášť malovaný. Jedná se tedy pokaždé o zcela originální kus. Další práce mé maminky můžete shlédnout zde. Malby, resp. desky deníků, však naleznete pouze v mém obchůdku.

Respektujte prosím "autorská práva", děkuji.

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.