cz

Rudrakša náramek s ametystem

Rudrakša náramek s ametystem
vyprodáno

Popis

Náramek z rudrakši kombinovaný s ametystem a opatřený přívěskem lotosového květu. Navlečený na pružence.

Rudrakša jsou plody stromu Elaeocarpus granitus a bývají označovány jako oči Pána Šivy (akša je oko), které se v Hinduismu používají jako modlitební korálky. Plodů na růženci je přesně 108ks a používají se pro opakování modliteb (japa) a ke sklidnění mysli během meditací.

Ametyst je duchovní kámen, který pomáhá nalézat duševní rovnováhu a má příznivé účinky na vnitřní růst a dozrávání. Přítomnost tohoto kamene zbystřuje smysly a je vhodný pro potřeby naprostého soustředění. Ametyst napomáhá zklidnění nervového systému a vytváří ochranu proti negativním vlivům, které zhoršují naši psychiku a způsobují psychosomatické problémy. Příznivě působí na obě mozkové hemisféry. Posláním kamene je zlepšit osobní auru a vyzařování, díky kterému se bude cítit velmi dobře a příjemně budete působit i na své okolí. Podporuje celkovou vnitřní sílu, stabilitu a nezávislost. Ametyst je kamenem čistoty a posiluje věrnost a emocionální lásku. Býval kamenem králů, kteří si jej oblíbili především proto, že jim dodával rozhodnost a podporoval je v realizaci jejich vytyčených cílů.
Lotosový květ je symbol síly, krásy, čistoty, oduševnělosti a osvobození. Květ lotosu plave vždy na vodě, vlny se před ním rozestupují, voda ho nikdy nesmáčí. Jiné rostliny se při silném vlnobití polámou a jsou hnány po hladině sem a tam.
Voda symbolizuje svět kolem nás, květ lotosu člověka. Člověk a svět jsou úzce spojeni.
Tak jako lotos rozkvétá jen ve vodě, může se člověk realizovat jen na tomto světě.

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.