cz

Podkova pro štěstí - bílá s ptáčkem

Podkova pro štěstí - bílá s ptáčkem
vyprodáno

Popis

Podkova pro štěstí - očištěná, nabarvená, lakovaná, nazdobená.

Bílá podkova s ptáčkem, drátkovaná.

Podkova může být netradiční dekorací vašeho domova nebo pěkný dárek pro vaše blízké. Pořiďte si domů štěstí, darujte štěstí.

Koňská podkova je brána jako jeden ze symbolů štěstí. Ale proč?

Podkova byla vyráběna ze železa a Keltové byli přesvědčeni, že železo je obdařeno zvláštní mocí zahánět zlé duchy.

Aby tyto zlé duchy odradili od nečistých úmyslů, věšeli si nad vchody do svých příbytků právě staré podkovy, které byly v keltské osadě těmi nejběžnějšími železnými předměty.

Ovšem Keltové nebyli sami, kdo byl přesvědčen o ochranné síle a moci železa. Stejného názoru byli například i staří Řekové a Římané. Ale ještě ve středověku se můžeme s touto vírou v magickou moc železa setkat v arabském světě.

Ostatně svoji důležitou roli ve funkci koňské podkovy jako nositelky štěstí sehrává i její tvar. Ten byl sám o sobě považován za účinného nositele štěstí.

Například hroby starých Číňanů měly právě tvar podkovy, což mělo podle jejich víry navždy zajistit klid a štěstí jejich duším.

Dále tvar podkovy připomíná koš nebo také roh hojnosti. Podkova by měla být kvůli tomu otočena oběma konci nahoru! Tím se prý také zajistí, že štěstí nevypadne.

Podle psychotroniků tvar podkovy připomínající srpek měsíce - velmi silně vyzařuje pozitivní energii.

A v neposlední řadě sehrálo své i magické číslo 7, lépe řečeno 7 hřebíků, pomocí nichž se většinou podkova připevňovala koni na kopyto.

Mnoho kultur a náboženství považuje koně za šťastné zvíře. V čínské astrologii představuje energii a mládí.

I živnost kováře byla pokládána za výjimečnou.

Dále se tradovalo, že nejúčinněji bude působit síla podkovy, pokud ji naleznete přímo na cestě. Ten, kdo jí ztratil, měl smůlu, ztratil i své štěstí. A to zůstalo v podobě podkovy ležet na cestě, dokud ho někdo jiný nesebral.

V současné době už mnoho příležitostí najít na cestě tenhle ,,kousek štěstí" nemáme a tak si k němu můžeme dopomoci i jinak. Podkovy, které zde nabízím, jsou přímo od koníčků z naší stáje a štěstí je v nich stále schované.

Komentáře:

Komentáře mohou vkládat jen přihlášení uživatelé.